Gorski kotar bike tour 2018. – blizu medvjeda, daleko od ljudi

Nemaš u životopisu Gorski kotar bike tour? Onda nisi kvalificiran kao strastveni biciklist. Ovaj događaj dugi niz godina organiziraju strastveni biciklisti i ciklovodiči, Bojan i Mirela Šenkinc, koji vode turističku agenciju Promotiv travel. U tri ljetna dana nude bijeg od vrućine u šume i planine Gorskog kotara. Brdske biciklističke vožnje u trajanju od tri dana, blizu medvjeda, daleko od ljudi – savršena kombinacija. To je jedan od događaja na koji možete ići i sami, jer ekipa koju ćete tamo upoznati bit će vam druga obitelj.

Gorski kotar bike

Prije 5 godina Ivan si je dao obećanje da će svake godine ići na Gorski kotar bike tour, što mu je uspjelo 3 godine za redom, s tim da je dva puta na tour došao biciklom. Dobro ste pročitali, biciklom!! Uskoro će vam pričati o tome. Nakon pauze od 2 godine ponovno nastavlja niz.

Gorski kotar bike tour 2018.

Potpuno nespremni za duge biciklističke vožnje, godišnji odmor odlučili smo započeti upravo biciklističkim turama u Gorskom kotaru, a potom ih nastaviti na Jadranu. U glavi nam je potajno bio rezervni plan, ako nam bude preteško da unajmimo e-bicikle od organizatora. Zahvaljujući dobroj ekipi i još boljoj atmosferi brzo smo zaboravili na plan B.

Svaki dan kreće se iz drugog mjesta u Gorskom kotaru te se voze biciklističke rute između 45 i 60 kilometara, s mogućnosti prilagodbe u slučaju iznimno lošeg vremena ili finala svjetskog prvenstva u nogometu. Prošlogodišnje planirane rute:

1. dan – 60 kilometara, 888 metara visinske razlike

2. dan – 46 kilometara, 1200 metara visinske razlike

3. dan – 53 kilometra, 1100 metara visinske razlike

Smještaj i prehrana

Ono što daje posebnost ovom turu je i smještaj biciklista u planinarskom domu Stara Sušica, za koji se sumnja da je u vlasništvu Harry Pottera. ⚡ ⚡ Sva tri dana ne morate se brinuti o hrani jer organizatori osiguraju tri obroka koji su popraćeni degustacijama na ruti, energetskim čokoladicama i proteinskim napitcima. Pripremite se na izvrstan sir i štrudle od šumskog voća te malina.

Gorski_kotar

Što ćete posjetiti u Gorskom kotaru?

Rijetko tko si je dao truda da detaljno istraži Gorski kotar, ali tu pogrešku lako ćete ispraviti na turu. Prošle godine vožnje su započele u kanjonu Kamačnik u gradu Vrbovsko, nakon izvrsne štrudle od šumskog voća. Vozili smo uz rijeku Kupu i popeli se na Orlove stijene od kuda smo mahali Slovencima.

Posjetili smo dva najljepša mjesta uz jezera – Fužine i Lokve, ali na žalost zbog obilne kiše nismo uspjeli voziti biciklom oko jezera tako da ćemo se vratiti ove godine. Definitivno najveći izazov bio je uspon sa izletišta Zeleni vir nakon razgledavanja slapa i kanjona Vražji prolaz, koji smo na žalost preskočili jer smo se štedili za uspon do Skrada. Tako da imamo već drugi razlog za ponovni odlazak na turu.

Gorski kotar bike tour 2019.

Datum ovogodišnjeg Gorski kotar bike tura je objavljen pa rezervirajte datum od 12. do 14. srpnja. Šuška se da će ove godine biti dostupno i nešto više e-bicikala pa ako sumnjate u svoje sposobnosti, zašto ne koristiti našu opciju B?! I nemojte se brinuti, u 2018. godini nismo upoznali medvjede pa tako nećete ni vi u 2019.

gorski kotar

Sviđa ti se objava? Podijeli sa drugima

Ostavi komentar!

 

Scroll to top