Izlet u Kopački rit – malo adrenalina, puno mira

Izlet u Kopački rit – malo adrenalina, puno mira

Ako ste mislili provesti vikend pun adrenalina u Kopačkom ritu, a da se držite samo kopna, odabrali ste krivu lokaciju. No, ako ste mislili provesti miran i opušten vikend u prirodi, onda je Kopački rit pravo mjesto za vas.

Putem od Osijeka do Kopačeva vidi se kako su lokalci prepoznali turistički potencijal Baranje, tako da se ne morate brinuti hoćete li naći dobar restoran i da li ćete imati gdje pojesti nešto autohtono.

Odmah u startu priznajemo da nismo isplanirali savršeni izlet, jer smo previše svega htjeli strpati u jedan dan i u tome smo uspjeli. Ipak treba pogledati Kapetanicu Marr-Vell prije no što dođu novi Avengersi.

Što raditi u Kopačkom ritu?

Možete se šetati, slikati, voziti brodom, voziti čamcem, voziti biciklom, promatrati ptice.

Kako izgleda savršen vikend u Kopačkom ritu?

Onima koji su navikli voziti bicikl na nešto duže relacije (čitaj 30+ km) preporučili bi da se u Kopački rit upute biciklom iz Osijeka. Parkirate auto kod Tvrđe u Osijeku i krenete jednom od dvije moguće rute – glavnom cestom prateći oznake Panonski put mira ili off-road varijantom, vozeći Dravskim nasipom. Također se kreće od Tvrđe kod mosta, pratite Dravsku obalu te dolazite na makadam. Na tom putu nalazi se ograda koju možete obići okolo kroz šumicu, te zatim nastavljate nasipom sve do Kopačkog rita. Možete i napraviti kombinaciju, makadamom tamo a cestom nazad, poput ove vožnje sa Strave.

Ulaznice po cijeni od 10 kuna po osobi kupite u posjetiteljskom centru na ulazu gdje se nalazi i simpatična suvenirnica.  Pored centra se nalazi kafić, gdje ćete popiti Osječko pivo, te od tamo kreće drvena šetnica koja prolazi močvarnim područjem.

Kopački rit ćete još bolje doživjeti sa vode tako da možete odabrati ulaznicu koja uključuje brod ili još bolje ulaznicu za turu čamcima.

Oni kojima je vožnja od Osijeka do Kopačkog rita nezamisliva, predlažemo da na vožnju krenu sa ulaza u park prirode, gdje mogu i iznajmiti bicikle. Zatim se odvesti do dvorca Tikveš i do kuće u prirodi Zlatna Greda gdje možete probati adrenalinski park.

Malo adrenalina, puno mira

Park prirode Kopački rit idealan je za one koji žele miran provod u prirodi. Dobili smo preprouku od pratitelja da se obavezno uzme program “Put dabrova”, koji uključuje vožnju čamcem po riječnim rukavcima uz stručno vodstvo, sa veliko vjerojatnošćue da Vas nadlijeće Orao štekavac. Mi nažalost, ovaj put nismo imali vremena za to, ali svakako ćemo doći jednom i isprobati.

 

?Preporuke

Sviđa ti se objava? Podijeli sa drugima

Ostavi komentar!

 

 

Scroll to top